Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва

Кваліфікаційна характеристика випускника Петрівського аграрного коледжу фахової передвищої освіти   зі спеціальності 204«Технологія  виробництва та переробки продукції  тваринництва».

204 «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва»
Кваліфікація «Технік - технолог»
Призначення фахівця:
Фахівець підготовлений для забезпечення організації з виробництва і переробки продукції тваринництва.
Первинні посади, що може обіймати фахівець:
-технологія по вирощуванні культур у поєднанні з тваринництвом;
-керуючий фермою;
-технолог приватного сільськогосподарського підприємства;
-технолог з переробки м'яса;
-технолог - лаборант;
-обліковець на сільськогосподарському підприємстві.
Фахівець знатиме:
-закони, постанови. накази, розпорядження, рішення та інші нормативно-правові акти органів державної влади і місцевого самоврядування з питань агропромислового комплексу;
- прийоми і методи впровадження новітніх технологій в виробництві і переробки продукції тваринництва;
- методи зоотехнічного аналізу і способи оцінки поживності;
- методи оцінки екстер'єру і конституції у різних видів сільськогосподарських тварин ;
- форми виробничого та племінного обліку і звітності;
- знати комплекс операцій із забою, переробки туш тварин;
- форми відповідної документації на відправку  продукції тваринництва на переробку;
- основні положення стандартизації;
- економіку галузі, підприємства, основи планування та управління, економічні методи господарювання;
- основи правознавства та управлінської діяльності;
- правила охорони та безпеки життєдіяльності.
Фахівець вмітиме:
- аналізувати кормову базу і забезпеченість тварин кормами, складати зелений конвеєр;
- складати, аналізувати раціони, вести контроль за повноцінністю годівлі тварин;
- організовувати стійлове і пасовищне утримання тварин, організовувати і обладнувати літні табори;
- складати план парувань та одержання приплоду сільськогосподарських тварин;
- заповнювати форми виробничого та племінного обліку і звітності;
- планувати й аналізувати виробництво тваринницької продукції на фермі, здійснювати її реалізацію;
- забезпечувати ефективне використання машин і обладнання, володіти технікою машинного доїння;
- нараховувати заробітну плату працівникам тваринництва;
- визначати види тварин, напрями продуктивності, породи тварин, категорії вгодованності згідно з діючими стандартами;
- оцінювати якість молока і кисломолочних продуктів;
- визначати якість обробки сировини на окремих етапах виробництва і якість готової продукції згідно з вимогами стандартів і іншої нормативно-технічної документації;
- проводити оцінку якості тваринницької продукції.