Кваліфікаційна характеристика випускникаж Петрівського аграрного коледжу фахової передвищої освіти  зі спеціальностіАГРОІНЖЕНЕРІЯ”

Освітньо-кваліфікаційний рівень фаховий молодший бакалавр

208. “Агроінженерія”

Кваліфікація

Технік-механік”

Призначення фахівця

Фахівець підготовлений для забезпечення експлуатації та ремонту машин і обладанняня агропромислового виробництва.

Первинні посади, що може обіймати фахівець:

- завідувач машинного двору;

- завідувач ремонтної майстерні;

- завідувач автомобільного парку;

- механік підприємства;

- механік дільниці;

- механік з механізації трудомістких процесів;

- механік автомобільного гаража;

- інспектор з охорони праці.

Фахівець знатиме:

- закони, постанови, накази, розпорядження, рішення та інші нормативно правові акти органів державної влади і місцевого самоврядування з питань агропромислового комплексу;

- прийоми і методи впровадження новітніх технологій в галузях рослинництва, тваринництва, переробки сільськогосподарської продукції;

- призначення, конструкцію, технологічні процеси роботи, параметри машин і механізмів, їх застосування у сільськогосподарському виробництві;

- шляхи забезпечення ефективного використання техніки і обладнання, методику підвищення їх надійності;

- організаційно-технічні заходи щодо раціонального використання паливно- мастильних матеріалів, технічних рідин, електричної енергії, а також методи бережливого використання навколишнього середовища;

- основні положення стандартизації, взаємозамінності деталей і агрегатів, вимоги до oформлення конструкторської та технічної документації;

- економіку галузі, підприємства, основи планування та управління сільськогосподарським

виробництвом, економічні методи господарювання;

- основи правознавства та управлінської діяльності;

- правила безпеки дорожнього руху, стандарти і правила охорони праці життєдіяльності.

Фахівець умітиме:

- аналізувати і оцінювати стан експлуатації і використання машин і обладнання агропромислового виробництва, використання енергетичних та матеріальних ресурсів,

стан організації і технологію робіт, якість робіт, стан охорони праці та безпеки життєдіяльності;

- діагностувати деталі, спряження, складальні одиниці та машини;

- проектувати технологічні процеси, організовувати виконання робіт та конструювання;

- планувати механізовані роботи в рослинництві і тваринництві, ремонтній майстерні, пункти

технічного обслуговування, в гаражі;

- організовувати роботу виробничих підрозділів, роботу щодо охорони праці, раціоналізаторську та винахідницьку роботу, роботу з кадрами;

- виконувати роботи, пов’язані з технологічними процесами;

- складати і оформляти обліково-технічну, звітну та іншу документацію;

- здійснювати оперативний контроль за якістю робіт, експлуатацією техніки, обладнання та устаткування;

- використовувати електронно-обчислювальну техніку.